Boring work pays off

Ofta får man höra, ”hard work pays off”. Speciellt i träningssammanhang. Jag efterlyser lite mer ”boring work pays off”. I träningsvärlden är det väldigt fokuserat på hur snabbt man springer, hur tungt man lyfter eller hur länge man orkar en viss utmaning till exempel. Inte så mycket fokus på kvaliteten.  Vi vill ha snabba resultat, och när vi väl tränar vill vi ha rejäl belöning i form av mycket svett, och endorfiner. Inget fel i detta givetvis, och självfallet är det så att ”hard work pays off”. Men om vi skulle ta oss tid till dem där lite tråkigare övningarna som man ofta blir rekommenderad av sjukgymnasten, massören eller PT:n. Sakta men säkert bygga upp vår styrka och kondition. Tänk så många skador som skulle undvikas då.

Som relativt nybliven mamma med junibebbe så har min träning de senaste månaderna inte varit så jädra kul alla gånger. Till och med ganska tråkig många gånger. Löprundor har bytts ut mot lugna promenader, vikterna på gymmet bytts ut mot lättare hemmaträning. Tunga magövningar byttes successivt ut mot lättare  varianter. Bye bye plankan. Veckorna efter förlossningen har bestått av så rolig träning (not) som bäckenbottenträning och magaktivering. Långsamt har jag lagt till lättare styrketräning , och promenaderna har blivit både längre och snabbare. Men nu känner jag mig betydligt starkare, jag börjar verkligen känna mig hemma i min kropp igen. Ingen ryggont, och min min magmuskeldelning (diastasis recti) är nu borta. Detta efter en ändå relativt kort period.

Så jag säger bara, Boring work pays off!!!