Utmaning! 20min i 20 dagar..

När det kommer till träning och motion är det som bekant lätt att hitta undanflykter och ursäkter när träningen inte blir av. Jag vågar påstå att den absolut vanligaste ursäkten är tid. Eller rättare sagt brist på tid.

-Jag har inte tid. Jag hinner inte. Arbetet tar så mycket tid. Barnen ska skjutsas/hämtas/utfodras osv osv.. Tror dem flesta kan känna av en viss igenkänningsfaktor här.

Men faktum är att träningen måste inte ta massa tid. Ett pass på tex 20min gör stor skillnad. Det kan vara allt från hemmaträning med den egna kroppen som redskap, en joggingrunda,  power walk  eller intervaller på 20min.  Har man dessutom lite redskap hemma som tex matta, gummiband och hantlar så kommer man långt. Behöver man någon dag ta det lugnare så funkar ju alltid promenad, yoga eller lite stretching.

20 min kan man pressa in även under en riktigt hekstisk dag! Dessutom är det ju så bra idag med övningar, inspo och tips i överflöd på tex youtube.

Så vad väntar du på?

Själv tänker jag köra 20min varje dag under perioden 21 nov – 10 dec. Skulle sen något/några pass bli längre än 20 min så skadar ju inte det heller 🙂

dsc_0433-3

dsc_0406-3

dsc_0423-3