Roddmaskinen, grym för dig som gravid och nybliven mamma

Har varit ett fan av roddmaskinen i många år, och vill gärna passa på att slå ett extra slag för den. Givetvis är det en kanonträningsform för i princip alla. Men för dig som är gravid eller/och nybliven mamma ska du verkligen titta lite extra åt just roddmaskinen.

Som gravid och nybliven mamma ligger tex löpningen långt borta. Med roddmaskinen får man finfin konditionsträning som ett komplement till löpning. Den är väldigt skonsam. Ingen påfrestning för bäckenbotten som ofta kan vara en utmaning för just denna målgrupp. I tillägg tränar den rygg och axlar. Dessa muskelgrupper bör vara fokusområden då livet som mamma innebär mycket lyft och påfrestningar för just dessa områden. I tillägg tränas även; bröst, bröstrygg, ländrygg, mage och armar, rumpa, vader, fram- och baksida lår samt underarmar.

Faktum är att få andra maskiner, eller träningsformer, kan erbjuda en lika komplett träning av hela kroppen.
– Du kan själv ställa in motståndet på rodden precis som på en cykel med växlar. Sen avgör du om du vill ro långt och länge eller kort och snabbt, om du vill köra intervaller eller försöka förbättra din tid på en viss distans.

Go roddmaskinen 🙂