Gravidträningstips och prioritera!

Att prioritera tid till träning är inte alltid det lättaste. Däremot vill jag gärna rekommendera er att ta bort en mening ur era vokabulär. Nämligen;

-Jag har inte tid att träna.

Tid finns. Tid har alla. Alltså finns tid till träning. Däremot kan det givetvis vara så att att man av olika anledningar behöver prioritera bort träning emellanåt.

Just nu funkar lunchträning bra in i min agenda. Det gäller att se över sin vardag och sina prioriteringar. Kanske rentav göra en lite check varje vecka. Kan man inte prioritera in timslånga pass. Varför inte köra några 20 eller 10 -minutare. Allt mer forskning visar dessutom på att det är den samlade tiden träning man får ihop under en vecka som räknas och gör skillnad. All träning/motion räknas.

Idag körde jag ett upplägg på gymmet på ca 40 min som jag även vill passa på att rekommendera till dig som gravid. Av den anledningen att den innehöll ett bra upplägg på skonsam konditionsträning som kompensation för tex löpträning!

10 min rodd, 10 min crosstrainer  och 10 min cykling. Direkt efter varandra utan paus.

Därefter körde jag 12 rep biceps, triceps och axelpress. Direkt efter varandra. Totalt 3 varv med kort paus mellan varven.

Sist blev det ryggpressar. (kan köras med eller utan tilläggsvikt). Passar även om man har mage, då ”bygeln” ska vara mot höftböjaren, och magen kan därmed ”hänga över” 🙂

Avslutade med kort stretch och nedvarvning – Done!